23 Ağustos 2014 Cumartesi

iskandinav diyetiyle yağ yakımını hızlandırın

23 Ağustos 2014 Cumartesi


Yağlarınızı yakıp fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız İskandinav diyetinde öne çıkan besinleri diyetinize ekleyerek yağ yakımınızı hızlandırabilirsiniz.



Sebze, meyve ve zeytinyağının ağırlıklı olduğu Akdeniz diyeti son zamanların favorisi ve diyet uzmanlarının da tavsiye ettiği beslenme şekillerinden biri… Ancak en az Akdeniz diyeti kadar sağlıklı ve fazla yağlardan kurtulmayı sağlayan bir başka diyet daha gündemde: İskandinav diyeti.



İşte İskandinav diyetindeki en önemli besinler…



Kanola Yağı

Kanola yağının doymuş yağ oranı çok düşük olduğu için Kuzey Avrupa ülkelerinde sık kullanılıyor. Öyle ki, kanola yağından bulunan doymuş yağ oranı yüzde 7 civarlarında… Bu oran zeytinyağında yüzde 15, ayçiçeği yağında ise yüzde 12. Üstelik kanola yağında omega 3 yağ asitleri de bulunuyor.



Balık

Ton, somon, levrek ve uskumru gibi soğuk su balıklarında yüksek oranda bulunan Omega 3 yağ asitleri vücutta yağ oluşumunu engelliyor. Yüksek protein içeren bu balıklar, diyetteki protein ihtiyacını da en sağlıklı yönden karşılıyor.



Çavdar

İçerisinde çavdar olan besinler yüksek oranda lif içeriyor ve çavdarlı besinlerin kahvaltıda yenilmesi doygunluk hissi yaratarak, tüm gün boyunca daha az acıkmanızı ve dolayısıyla daha az yemenizi sağlamış oluyor.



Yulaf

Yulaf da tıpkı çavdar gibi, süt ya da yoğurtla tüketildiğinde kana daha yavaş karıştığı için uzun süreli tokluk hissi sağlıyor.



Ahududu ve böğürtlen

Bu meyvelerin antioksidan değeri oldukça yüksek. Üstelik yüksek oranda lif içerdikleri için bağırsakların iyi çalışmasını da sağlıyor. Çok az şeker içerdikleri ve düşük kalorili olduklarından, tatlı krizlerini bastırmak için de harika bir alternatifler.

0 yorum:

Yorum Gönder